Edukacija je jedan od najvažnijih ciljeva Javne ustanove “Park prirode Velebit”. Ona predstavlja sredstvo zaštite samog Parka, jer se upoznavanjem bioloških i kulturnih vrijednosti zaštićenog područja utječe na svijest i ponašanje posjetitelja, čime se izravno pridonosi očuvanju prirode.

Kreirani su posebni  programi edukacije namijenjeni različitim dobnim skupinama, a posebno djeci predškolske i školske dobi te studentima.

Edukacijski program omogućuju da se kroz raznolike kreativne aktivnosti upoznaju prirodne i kulturno-povijesne vrijednosti Parka, a rad u prirodnom okruženju pridonosi razvitku pravilnog odnosa prema očuvanju okoliša i zdravom načinu života.

Programi  se održavaju u Centru za posjetitelje tijekom cijele godine te na otvorenome,  ovisno o vremenskim uvjetima.

Trajanje programa je, uz mogućnost  prilagođavanja, ovisno o uzrastu djece, veličini grupe, dogovoru s odgojiteljima, učiteljima i profesorima te zajedničkom odabiru sadržaja.

Za sve detaljnije informacije, najave grupa te upite o cijeni obratite nam se u Javnu ustanovu “Park prirode Velebit” na broj telefona 053 560 450 ili na e-mail  velebit@pp-velebit.hr.

  Centar za posjetitelje - Sve