Danas su predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja uz nazočnost župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja, župana Zadarske županije Božidara Longina, te predstavnika Parka prirode Velebit iz Gospića, Hrvatskih šuma i Općine Gračac obišli gradilište Centra izvrsnosti Cerovačke špilje u Gračacu.

Uskoro u funkciju Cerovačke špilje

Projekt se provodi u okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija.
Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode „Velebit” sa sjedištem u Gospiću, zajedno s partnerima Zadarskom županijom, „Natura Jaderom” i Zagrebačkim speleološkim savezom.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 68.000.000,00 kuna, od čega se 85% sredstava sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cerovačke špolje su najveći spiljski kompleks u Hrvatskoj. Nalaze se četiri kilometra jugozapadno od Gračaca, na sjeveroistočnoj padini velebitskog brda Crnopac (1403 m), u južnom dijelu Parka prirode Velebit. Realizacijom i puštanjem u uporabu projekta očekuje se nova turistička top destinacija u ovome dijelu Like.

Izvor: lika-online.com

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Cerovačke špilje - Cerovacke2
Cerovačke špilje - Cerovacke6
Cerovačke špilje - Cerovacke5
Cerovačke špilje - Cerovacke3
Cerovačke špilje - Cerovacke4
Cerovačke špilje - Cerovacke
  Novosti - Sve